1. Combineren met…zonneboiler
Naast de zonneboiler zijn ook zonnepanelen erg interessant. Veel mensen zijn op zoek naar informatie over de premie van zonnepanelen. Deze kan landelijk geregeld zijn, maar ook per provincie of per regio. Het is daarom goed om hiernaar op zoek te gaan wanneer je kiest voor zonnepanelen installeren. Het is niet zo dat er ieder jaar een landelijke premieregelingen geldt, in 2012 en de jaren ervoor was dit wel zo. Daar is toen ook volop gebruik van gemaakt. Er kan nu wel BTW terug worden gevraagd van de materiaalkosten en de aanschaf. Dit is al een mooi bedrag wat je terug kunt krijgen. Maar veel mensen zijn hier niet van op de hoogte en vergeten het. Zonde, om dat bedrag mis te lopen! Daarom is het goed om je goed voor te bereiden op de aanschaf van de zonnepanelen en de subsidieregelingen te bekijken. Het kan je namelijk erg veel geld opleveren.
Kies voor zonnepanelen
Het beste is het wanneer je de zonnepanelen in een keer kunt betalen, maar soms heb je het geld niet in een keer beschikbaar. Het is dan mogelijk om een groene lening af te sluiten. Er zijn verschillende partijen die deze lening aanbieden en dan kun je met het geld wat je hier gaat lenen de zonnepanelen betalen. Hierdoor kun je toch meteen van de voordelen profiteren die de zonnepanelen je zullen bieden. Zorg daarom dat je daar alles over te weten gaat komen en gaat ontdekken wat voor jou de beste opties zijn. Iedereen kan geld besparen met de aanschaf van de panelen, soms met premie, soms door goed te investeren. De prijzen van de zonnepanelen zijn al gezakt, dus daar zal het niet aan liggen.
Hoe zijn de regels dit jaar?
Tegenwoordig zijn de subsidieregels veranderd. Het is goed om te zien welke mogelijkheden er zijn. Ontdek ze door een gesprek aan te gaan met een adviseur van zonnepanelen. Ook kun je bij de lokale gemeente langsgaan om daar naar de mogelijkheden te informeren, zoals lokale premies van de gemeente. De zonnepanelen worden door de gemeenten en provincies verstrekt. Het is een vast bedrag wat eenmalig wordt uitgekeerd. De premie is meestal een bedrag rond de €1500 euro. De voorwaarden is dat men ook daadwerkelijk zonnepanelen koopt uiteraard. De specifieke regels waren per gemeente en provincie verschillend. Ga naar: Vlaanderen.be.
Ook met een premie: meerdere offertes aanvragen
Een zakelijke gebruiker zal sneller en beter weten dat het slim is om meerdere offertes op te vragen. Het is goed om meerdere offertes op te vragen om zo een goed beeld te krijgen van de prijzen en de mogelijkheden. De kwaliteit en garanties zijn hierbij natuurlijk van groot belang. Nadat er een mooie prijs uit de bus is gerold is het mogelijk om hierop de zakelijke zonnepanelen premie in mindering te brengen. Meer over zonneboilers op Zonneboiler-Informatie.be.
2. Combineren met… vochtwerkzaamheden
Als je vochtproblemen hebt in je huis dan kan dit voor veel overlast zorgen. Natuurlijk denk je al snel aan een lekkage in het dak of schimmel op de muren. Er zijn echter verschillende soorten vochtproblemen. Kijk trouwens ook op Vocht-Info.be voor meer informatie over vochtbestrijding.
Er kunnen onder andere vochtproblemen uit de vloer komen. Het grondwater kan omhoog komen en je kruipruimte kan in dat geval vollopen. Ook kan er door de ventilatie van de kruipruimte vocht naar binnen komen. Of misschien zijn deze ventilatiekanalen juist verstopt of werken ze niet goed. Dan is het ook zo dat het vocht niet weg kan en er vochtproblemen ontstaan. Vochtbestrijding is dan een oplossing, ook kun je kiezen voor kruipruimte isolatie.
Zo los je vochtproblemen uit je kruipruimte makkelijk op
De kruipruimte van een huis is de vaak lege en lage ruimte die zich onder de vloer van de begane grond bevindt. Deze ruimte is dus onder de grond waardoor het vaak nat, klam en koud is van binnen. Er vindt veel condensatie plaats dus de luchtvochtigheid is hoog. Dit vocht kan veel problemen opleveren, vooral als je kruipruimte niet goed geïsoleerd en geventileerd is. Bovendien kan het schade aanbrengen aan de leidingen die zich de kruipruimte bevinden, aan houten constructies onder het huis en als het doordringt tot je vloer kan je rot, schimmel en vervormingen van het hout aantreffen.
Vocht verminderen door goede ventilatie
Goede ventilatie is essentieel in kruipruimtes, vooral als je geen vloerisolatie hebt. Als er een gezonde toevoer is van frisse lucht, zal er minder condensvorming zijn en zal de luchtvochtigheid sterk naar beneden gaan. Bovendien zal een goed geïsoleerde kruipruimte minder nare luchtjes het huis in brengen en kunnen schadelijke gassen vrij weggevoerd worden. Goede ventilatie verminderd schimmelvorming en condensatie op de leidingen. Ook droogt het hout er door uit waardoor het langer mee gaat. Zoals ook schimmel in de badkamer en andere plekken.
Vocht verminderen met vloerisolatie
Ook vloerisolatie kan er voor zorgen dat er minder vocht het huis in komt. Door de onderkant van je vloer te bedekken met isolatiemateriaal, bescherm je de vloer er boven en zal deze een stuk aangenamer aanvoelen. De kruipruimte zelf blijft hier echter nog wel vochtig door. Om de hele kruipruimte aan te pakken, zowel als de vloer, kan je bodemisolatie overwegen. Dan wordt er isolatiemateriaal de kruipruimte in gespoten of gestort zodat de vloer bedekt is en kou minder goed door kan dringen. Zo bescherm je niet alleen je houten vloer, maar ook de leidingen en constructies in de kruipruimte zelf.
Wat kan er gebeuren door vochtproblemen?
Er zijn meerdere problemen welke door het vocht in de kruipruimte kunnen ontstaan. Denk hierbij aan de volgende zaken.
- Er kan ongedierte in je kruipruimte gaan leven. Denk aan pissebedden, spinnen en andere insecten welke van vocht houden. Natuurlijk krijg je ook last van schimmels in je huis.
- De vloeren kunnen gaan rotten, omdat er teveel vocht is.
- Je hele huis wordt muf, maar je weet niet waar het vandaan komt.
- Het vocht trekt omhoog en het behang gaat loszitten.
Daarom is het verstandig om bij de eerste tekenen van vochtproblemen direct in actie te komen.
3. Combineren met…dakwerken
Wat is er nu belangrijker dan om onder een goed en stevig dak te wonen? Eten en een aangename warmte zijn twee van de zaken welke iemand zo te binnen kan schieten. Echter een goed dak wat geen water, geen kou en geen hitte doorlaat is natuurlijk van groot belang. Als het dak kapot is dan is het ook essentieel om een goede reparatie uit te laten voeren. Hiervoor kun je een lokaal dakdekkersbedrijf inschakelen, maar ook kun je aankloppen bij een timmerman of aannemersbedrijf.
Wanneer is een dakreparatie nodig?
Er zijn verschillende redenen om je dak te laten repareren. Denk hierbij aan een dakreparatie doordat er een gat in het dak zit, er een lekkage is of wanneer de dakpannen los zijn geschoven. Het is belangrijk om een goede reparatie uit te laten voeren om geen last meer te hebben van deze problemen. Mogelijk zijn er nog andere redenen om een reparatie uit te laten voeren.
Wat kost reparatie aan het dak?
De kosten van een reparatie aan het dak kunnen sterk uiteen lopen. Het ligt helemaal aan het soort reparatie welke uitgevoerd moet worden. Soms kunnen de hoogste kosten in het zoekwerk van een lekkage zitten. En soms is een lekkage snel gevonden en kan men de reparatie wel snel en goed uitvoeren.
4. Combineren met…dakraam
Ben je van plan een dakraam te kopen? Dan kom je voor een aantal keuzes te staan. Deze keuzes beïnvloeden de uiteindelijke prijs van het raam, zowel als het uiterlijk en de functionaliteit. Daarom is het belangrijk dat je hier goed bij stilstaat voordat je overgaat op de aankoop.
Het type raam
Er zijn vele soorten dakraam te vinden. De meest gangbare is het tuimelraam, met een scharnier in het midden en een handvat aan de bovenkant. Maar ook tuimelkiepramen zijn erg in trek. Deze hebben een scharnier aan de bovenkant, zodat het raam geopend kan worden zonder dat deze je uitzicht belemmert. Hier kun je ook onder staan zodat je zonder bukken of door de knieën gaan van het uitzicht kunt genieten. Daarnaast zijn er een groot aantal specialistische dakramen te krijgen, zoals met een keurmerk, geluiddempend, voor passiefhuizen en als doorgang naar het dak.
De afmetingen
De afmetingen van het raam dat je kiest hangen af van je budget en van de functionaliteit van de kamer eronder. Wil je een opslag maken, dan kan een kleiner raam voldoende zijn, maar om de ruimte leefbaar te maken wordt vaak de regel gehanteerd dat het raam minstens 10% glasoppervlak moet hebben in vergelijking met het oppervlak van de vloer van de kamer in kwestie. Je kunt ook een op maat gemaakt dakraam kiezen. Deze zijn duurder en de levertijd is langer, maar geven je wel veel vrijheid wat betreft het ontwerp ervan.
Eventuele extra’s
Zolderkamers staan er bekend om erg koud te kunnen worden, maar ook warm. Deze temperatuurverschillen vergroten de kans op condensatie en dus wateroverlast. Het is verstandig je raam uit te rusten met goede zonwering en een ventilatierooster. Daarnaast kun je andere opties kiezen, zoals een elektrische bediening of een rolhor. Door deze opties van tevoren te overwegen en af te stemmen met je budget en wensen, kun je snel en makkelijk het juiste dakraam kiezen voor jouw situatie.